Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Επίτευξη στόχων σε ατομικό επίπεδο (Προσδιορισμός)

Πραγματική τραγωδία της ζωής δεν είναι η αποτυχία επίτευξης των στόχων μας,αλλά η έλλειψη στόχων προς υλοποίηση.Στη ζωή ,η επιτυχία υλοποιείται πολύ πιο συχνά από αυτούς που έχουν ξεκάθαρα & με ακρίβεια προαποφασίσει την φύσει του στόχου τους.Αυτά τα άτομα έχουν ένα καθαρό στόχο & ξέρουν ακριβώς τι επιδιώκουν.

Έχει διαπιστωθεί ότι αν εστιάσουμε από την αρχή στο στόχο μας, το 15% της αρχικής προσπάθειας,θα επιφέρει το 85% του επιθυμητού αποτελέσματος. Πρέπει πρώτα να πούμε στον εαυτόν μας, ποιος θέλουμε να γίνει & μετά να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε & από την στιγμή που ξέρουμε που θέλουμε να πάμε & πότε,θα ανακαλύψουμε & το πως.

Παραδείγματα υπάρχουν,όπως ο Bill Gates που είχε σαν στόχο να κάνει τους υπολογιστές,προσιτούς σε κάθε νοικοκυριό, ο Edmoud Hillary να κατακτήσει την κορυφή του όρους Έβερεστ,η Μητέρα Τερέζα να βοηθήσει τους φτωχούς & τους ετοιμοθάνατους. Τελικά όσο δύσκολο & αν φαίνεται,η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή είναι η πραγματοποίηση των στόχων μας & κυρίως αυτών που οι άλλοι λένε πως δεν μπορούμε να καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου