Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Χαρτονόμισμα....

       Ο Paulo Coelio αφηγείται την ιστορία ενός ομιλητή,ο οποίος άρχισε μια διάλεξη κρατώντας ένα χαρτονόμισμα 20 δολαρίων και ρωτώντας:-Ποιος θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων? Υψώθηκαν πολλά χέρια,αλλά ο ομιλητής ρώτησε:-Πριν το δώσω σε κάποιον,πρέπει να κάνω κάτι.Το τσαλάκωσε με μανία και επέμεινε-Ποιος θέλει ακόμα αυτό το χαρτονόμισμα? Τα χέρια ξανασηκώθηκαν.-Και αν κάνω κάτι τέτοιο? Πέταξε το χαρτονόμισμα στον τοίχο,το άφησε να πέσει στο πάτωμα ,το τσαλαπάτησε και το κράτησε πάλι ψηλά,βρώμικο και τσαλακωμένο.Επανέλαβε την ερώτηση και τα χέρια ξανασηκώθηκαν.-Δεν πρέπει να ξεχάσετε αυτή τη σκηνή ,σχολίασε ο ομιλητής.Ότι και να κάνω,αυτό εδώ θα είναι πάντα ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.Πολλές φορές στη ζωή μας τσαλακώνουν,μας τσαλαπατούν,μας κακομεταχειρίζονται,μας προσβάλλουν. Παρ'όλα αυτά,έχουμε την ίδια αξία.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Απλές αλήθειες...

 Μην περιμένεις κάτι να κρατήσει για πάντα.Όλα τελειώνουν.      
 Σταμάτα την γκρίνια και τα παράπονα.
Να ευχαριστείς για τα απλά και τα σπουδαία.                              
Δημιούργησε κάτι που δεν υπήρχε πριν.
Σταμάτα να αγοράζεις άχρηστα σκουπίδια.
Κάνε λάθη.
Αποδέξου το.
Κι αυτό θα περάσει.
Θυμήσου ότι ο καθένας κάνει ότι μπορεί.
Παίξε με τα χαρτιά που σου μοιράζουν.
Ξεκίνα όπου κι αν βρίσκεσαι.
Αντέδρασε στην κατάσταση.
Αν δεν μπορείς να βγεις από κάτι,μπες μέσα του.
Να εισαι συγκεκριμένος όσον αφορά τις ανάγκες σου.
Το ένα είναι πολύ,τα εκατό δεν ειναι αρκετά.
Περίμενε ένα θαύμα.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Υπ' όψιν...

                                             
Υπάρχει ένα ρητό: Όταν κάθεσαι να κάθεσαι. Όταν στέκεσαι να στέκεσαι. Ότι κι αν κάνεις μην αμφιταλαντεύεσαι. Μόλις κάνεις την επιλογή σου, κάντο με όλη την δύναμη της ψυχής σου. Μην είσαι σαν τον ευαγγελικό που σκεφτόταν την προσευχή όταν έκανε έρωτα στην γυναίκα του, και σκεφτόταν τον έρωτα που έκανε στην γυναίκα του όταν, προσευχόταν.
Είναι καλύτερα να κάνεις ένα λάθος με όλη τη δύναμη του είναι σου, παρά να αποφεύγεις προσεχτικά τα λάθη με πνεύμα που τρέμει. Υπευθυνότητα σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία και την τιμή της πράξης σου, να επιλέγεις με βάση αυτή την αναγνώριση και μετά να ζεις με την επιλογή σου χωρίς να σε νοιάζει.