Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κάθε πράγμα στο καιρό του...

                     
                          Το να ξέρεις να περιμένεις είναι το μυστικό της επιτυχίας 

Υπήρξαν μέρες  η  εβδομάδες στη ζωή σου, που όλα σου πήγαν ανάποδα...Αυτό  πραγματικά μπορεί  να είναι η καλύτερη στρατηγική,γιατί το σύμπαν σου δίνει ένα μάθημα ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι...Μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή να κάνεις μια παύση,και να φροντίσεις το πνεύμα σου. Τέτοιου είδους περίοδοι,όπου τίποτε δεν μπορεί να γίνει,ακολουθούνται από περιόδους όπου γίνονται όλα μαζί...Μετά από μια εβδομάδα η ένα μήνα από άκαρπες προσπάθειες να κάνεις κάποια πράγματα,ξαφνικά όλα αρχίζουν να ''καρποφορούν''...Είναι λες και το σύμπαν είχε κάνει λίγο πίσω για να πάρει φόρα και να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός...Μην χάνεις το κουράγιο σου...Αν έχεις κάνει ότι περνάει από το χέρι σου για να κάνεις  κάτι να συμβεί, άφησέ το...Παράδωσε το στα  χέρια του Θεού. Κάνε κάτι άλλο πιο ευχάριστο η πιο ικανοποιητικό...''Κάθε πράγμα στον καιρό του''.
Προσευχή σου και πες : ''Θεέ μου,ας ανακαλύπτω το θέλημά σου ,όταν εσύ το αποφασίσεις''.

Η ζωή πάντα είναι ωραία...

Η τέχνη της ζωής δε βρίσκεται στην απομάκρυνση των προβλημάτων,αλλά στην εξέλιξη μέσα από αυτά...

Πως πάνε τα πράγματα με ρώτησε ένας φίλος ,καθώς μπαίναμε σ'ένα εστιατόριο. ''Η ζωή είναι ωραία '',απάντησα αμέσως''.Και βέβαια είναι'' συμφώνησε.''Ακόμα και στα χειρότερα της ,η ζωή εξακολουθεί να είναι ωραία'' Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι,και δεν μπορούμε να δούμε καθαρά προς τα που κατευθυνόμαστε,η ζωή είναι ένα δώρο.Κάποιες φορές οι πιο σκληρές εποχές είναι οι πιο παραγωγικές και μας κάνουν να ωριμάζουμε περισσότερο.''Η ζωή είναι πάντα ωραία. Δεν είναι πάντα άνετη,εύκολη και κατανοητή,αλλά είναι ωραία,ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της . Η αγάπη είναι παντού παρούσα''.
Ευγνωμονώ κάθε  δυσκολία και κάθε εμπειρία,με την πίστη πως ο Θεός είναι δίπλα μου,και τον παρακαλώ , να συνεχίσω να απολαμβάνω την ομορφιά της ζωής που μου δίνει''.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πέρνα τη γραμμή...

       
                                  Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσεις το φόβο είναι να συμφιλιωθείς μαζί του.Παρ' ότι  πασχίζει να σε κρατήσει μικρό,αδύναμο,καθηλωμένο, αξιολύπητο,επί πλέον σου φωνάζει ''Δεν πρέπει να περάσεις αυτή την γραμμή''. Εκείνο όμως που δεν σου λέει,είναι ότι από την άλλη πλευρά της γραμμής ,σε περιμένει η ελευθερία και όχι ο θάνατος.Οι δυσκολίες, και  οι σκοτεινές στιγμές της ζωής σου είναι κάτι σαν μύηση. Η πιο σκοτεινή μέρα δίνει τη θέση της στην πιο φωτεινή μέρα.
Καθώς κοιτάζω πίσω,αναγνωρίζω πως τις περιόδους που αντιμετώπιζα μεγάλες προκλήσεις,τις ακολούθησε μεγάλη ωρίμανση.Αν περνάς και συ μια τέτοια περίοδο,κάνε υπομονή. Δεν τιμωρείσαι. Στην πραγματικότητα κάπου πηγαίνεις.Ο κόσμος δεν είναι άδικος. Άδικος θα ήταν αν σε άφηνε να ζεις μέσα στο φόβο.Ευχαρίστησε το Θεό για την ευκαιρία που σου δίνει να ξεφορτωθείς το φόβο, και να βαδίσεις προς το φως που σου αξίζει.Επικοινώνησε με το Θεό και πες ''όλες οι εμπειρίες, με δυναμώνουν,και μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω,εξελίσσομαι προς το καλύτερο''.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γίνε ο Βαλεντίνος μου...

                  Ω , Μην αργείς να αγαπήσεις ! Προσπάθησε να είσαι καλός !

Ο θρύλος του Αγίου Βαλεντίνου ανάγεται στις πρώτες μέρες του Χριστιανισμού,όταν οι Χριστιανοί διώκονταν από τους Ρωμαίους.Ο Βαλεντίνος δικάστηκε ως αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο,αλλά στην φυλακή έπιασε φιλίες με ένα φρουρό που τον σεβόταν για την σοφία του,και πολύ σύντομα του έφερε την επτάχρονη τυφλή κόρη του , για να της κάνει μαθήματα.Μέρα με την μέρα ανέπτυξε μεγάλη αγάπη και σεβασμό,αλλά και θάρρος,και έτσι  τον ρώτησε : ''Βαλεντίνε ,πιστεύεις ότι θα μπορέσω να δω ποτέ ? Ο Βαλεντίνος σκέφτηκε για λίγο και ύστερα είπε :''Με αγάπη στην καρδιά σου και με πίστη στον Θεό τα πάντα είναι δυνατά  Τζούλια''.Εκείνη την στιγμή η Τζούλια χτυπήθηκε από μια αστραπή φωτός και η όρασή της αποκαταστάθηκε.''Βαλεντίνε βλέπω'',φώναξε το κοριτσάκι.''Δόξα τω Θεώ'',απάντησε εκείνος ταπεινά.Την επομένη ημέρα ,όταν η Τζούλια πήγε να επισκεφτεί τον   Βαλεντίνο,εκείνος έλειπε.Τον είχαν πάει για εκτέλεση.Η Τζούλια βρήκε τούτο το σημείωμα :
''Αγαπημένη μου Τζούλια,αν και δεν θα ξαναειδωθούμε ποτέ,θέλω να ξέρεις πως θα σ΄αγαπώ πάντα.Μου είσαι στ'αλήθεια πολύτιμη.Θα μείνω αθέατος στο πλάι σου και θα ζω στην καρδιά σου.Πιστεύω σε σένα.''Είναι σημαντικό  να θυμίζουμε στους αγαπημένους μας, τις τεράστιες δυνατότητές τους και χρησιμοποιώντας την όραση της θεικής αγάπης,μπορούμε να κάνουμε θαύματα.


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθερος να ζήσω από την αρχή...


 ''  Ποτέ μην ψάχνεις για τα πουλιά τούτης της χρονιάς,στις φωλιές της περσινής''                                                                    Θερβάντες

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες  που έχω βιώσει, ήταν εκείνη ενός ζευγαριού που ο γιος τους είχε τραυματιστεί σε ατύχημα από αυτοκίνητο και είχε μείνει παράλυτος. Πριν το ατύχημα ο γιος τους ήταν ένας ολοζώντανος,αθλητικός και πολύ δημοφιλής νεαρός.Τώρα μιλούσε και κινούνταν πολύ αργά και με δυσκολία,και παρ όλο που έκανε προόδους,εξακολουθούσε να αγωνίζεται για να κάνει απλές πράξεις που πριν τις θεωρούσε δεδομένες. Σε μια συγκέντρωση συγγενών σηκώθηκαν και είπαν ''Χρειάζεται να πούμε αντίο στο γιο που κάποτε ξέραμε,για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε το άτομο που είναι τώρα.'' Μέσα σε πολλά δάκρυα και με τεράστιο κουράγιο,ο καθένας από τους γονείς διάβασε μια δήλωση αγάπης,αναγνώρισης και αποδέσμευσης του γιου που δεν υπήρχε πια,και έκαναν μια νέα δήλωση αποδοχής και αφοσίωσης στο άτομο που ήταν τώρα.Η δύναμή τους ήταν τεράστια,σε αντίθεση με τον πόνο που είχαν βιώσει,προσπαθώντας να διατηρήσουν  στη ζωή κάποιον που δεν υπήρχε πια. Δίδαξαν με αυτή την πράξη  ότι : ''Έλα ολοκληρωτικά στο παρόν με τον εαυτό σου και τους άλλους,απελευθέρωσε τεράστια ενέργεια να αγαπάς και να ευλογείς αυτό που υπάρχει,αντί να θρηνείς γι αυτό που υπήρχε η γι αυτό που θα επιθυμούσες να υπάρχει.''

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Έχω μια πιθανότητα...


                                Εμπιστέψου τις ελπίδες σου ,όχι τους φόβους σου

Στην ταινία "Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος'' ο Τζιμ Κάρεϊ καταφέρνει να βγει ραντεβού με τη γυναίκα  των ονείρων του,και της λέει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Και ύστερα την ρωτάει '' Τι πιθανότητες λες να έχω,μαζί σου '' Μετά από σκέψη κλάσματος του δευτερολέπτου εκείνη του απαντά ωμά : ''Μάλλον μια στο εκατομμύριο''.Ο Κάρεϊ σοβαρεύεται και ύστερα εμφανίζεται στο πρόσωπό του ένα τεράστιο χαμόγελο.''Χριστούλη μου ! ''αναφωνεί.''Έχω μια πιθανότητα ''.
Κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι αυτή  η μια πιθανότητα στο εκατομμύριο.Αν την εκμεταλλευτείς,τότε αξίζει τον κόπο''.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανάπνεε...

Για όνομα του Θεού,στάσου μια στιγμή,άφησε τη δουλειά σου και κοίτα γύρω σου                    ''Λέων Τολστόι ''

Κάθε ζωντανό πλάσμα ρουφάει ζωή από το σύμπαν και την επιστρέφει. Μεταφυσικά η αναπνοή συμβολίζει το πνεύμα που δίνει ζωή σε κάθε πλάσμα,από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο και μέχρι ολόκληρο το σύμπαν.Τώρα, τούτη την στιγμή,πάρε λίγες βαθιές αναπνοές.Με κάθε εισπνοή πάρε μέσα σου τον πλούτο της αγάπης και με κάθε εκπνοή στείλε τη ζωτική σου δύναμη πίσω στο σύμπαν.Αν νιώθεις αναστατωμένος,τότε κάνε μια παύση και ανέπνευσε βαθιά.Άφησε την αναπνοή να σε εξαγνίσει και να σου θυμίσει ότι αγαπιέσαι και ότι έχεις ένα σκοπό.Δέξου όλα όσα έχει η ζωή να σου προσφέρει και επέστρεψε τα σε μεγέθυνση.Εδώ, τώρα,ψιθύρισε μια ευχαριστήρια προσευχή : Ο Θεός ζει και ανασαίνει μέσα από μένα.Ζω με την Θεϊκή πνοή.